top of page
  • Writer's pictureEero Lehti

Kolmantena pyöränä kaupunginpuistossaShhhh!


- Kerrohan, kuinka moni tietää naimisiinmenoaikeistanne?


- Öö... Sinä.


Tämä keskustelu käytiin pariskunnan kanssa suunniteltaessa tulevaa valokuvausta. Naimisiin mennään salaa ja hääkuvat otetaan viikkoa ennen häitä. Teemaksi syksyinen ruska ja valaistukseksi ilta-aurinkoa, kiitos!


Erityistä haastetta valokuvaajalle tuotti se, että tunsin toisen kuvattavista ja näin ollen myös yhteisiä tuttuja riitti. Ei juonipaljastuksia ennen ensi-iltaa.


Kuvauspaikaksi valiutui Hämeenlinnan kaupunginpuisto ja kellonajaksi myöhäinen iltapäivä. Puistossa on lähes loputtomasti mahdollisuuksia kuvata. Metsää, polkuja, esiintymislava, kivirauniot, huvimaja, järvi ja niin edelleen. Toisaalta aurinko paistaa iltapäivällä enää puiden raoista sinne tänne, joten vastavaloa on tarjolla rajatummin.


Kuvauspäivänä taivaan väri vaihteli tummanharmaasta vaaleanharmaaseen, kunnes juuri ennen sovittua aikaa pilvet väistyivät hetkeksi ja saimme muutaman toivotun aurinkoisen otoksen. Ajatus oli valaista vastavalokuvat salamalla, mutta päätin ottaa pikaisesti muutaman testikuvan ennen valaistuksen virittelyä. Hyvä niin, koska hetki alla olevan otoksen jälkeen pilvet palasivat loppupäiväksi.Kun harmaus palasi, ei ollut enää kiire mihinkään ja napsimme erilaisia lähikuvia salaman ja läpiampuvan sateenvarjon kera. Kyseinen sateenvarjo sai kuolettavan iskun, kun salamateline kaatui tuulenpuuskassa. Pienen vääntelyn jälkeen sitä pystyi käyttämään kuvauksen loppuun. Elämä on.


Pariskunta oli lähettänyt etukäteen esimerkkikuvia, joista haettiin haluttua tunnelmaa kuvaushetkien väleissä. Mallikuvat ovat loistava tapa välittää valokuvaajalle toiveita, ne kun kertovat monesti enemmän kuin sanat. Tiesin siis ottavamme lähikuvien lisäksi otoksia kävelyltä syksyisellä polulla.


Vaihtoehtoisia paikkoja oli kaksi. Kävin ottamassa molemmista kuvat ja pari valitsi niistä mieluisamman. Vaaleammat puut ja pidempi, mutkitteleva polku voittivat helposti. Linssi vaihtoon ja kävelylle.


Ulkona kuvaaminen on mukavaa niin kauan kun on lämmin. Pariskunta oli varautunut hyvin, eivätkä hampaat kalisseet hymyä pois lopussakaan. Kuvaus sujui luontevasti molempien osapuolten osalta ja hauskaakin oli!


Mikä tärkeintä, tuore hääpari oli tyytyväinen lopputuloksiin. Rakkautta ja onnea polullenne!


Eero LehtiKuvauksessa käytetty kalusto:


Olympus OM-D EM 1 Mark II

Olympus 40-150mm F 2.8 Pro (lähikuvat)

Olympus 25mm F 1.2 Pro (lähikuvat ja polku)

Sirui i40 käsisalama

Valkoinen sateenvarjo (R.I.P)

Manfrotto jalusta

192 views0 comments

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page